Sıkça Sorulan Sorular
1. Alkalize iyonize su arıtma cihazı bir su arıtma sistemi midir?
Hayır değildir. Arıtma işlemi önemlidir ama sadece küçük bir fonksiyonudur! Bilinen en önemli fonksiyonu yüksek standartta; biyolojik, alkalizasyon ve iyonizasyon süreçleri için altyapı oluşturmasıdır. Cihazın asıl işlevi bu aşamadan sonra başlar.
2. İyonizerler suyun pH değerini yükseltmek için kimyasal kullanır mı?
Kesinlikle hayır! Alkali Su İyonizerleri sadece suyun doğasında bulunan özellikleri ileri teknoloji sayesinde kullanılabilir forma dönüştüren cihazlardır. Suyun doğal florasında bulunan yararlı minerallerin kullanım etkinliğini artırırlar.
3. Cihaz üzerindeki filtrenin ömrü ne kadardır?
Dört kişilik bir ailenin ortalama kullanımında filtre ömrü 8 ay civarındadır. Değişim gerektiğinde filtre üzerindeki sayaç uyarı verir
4. Alkali su içmenin zayıflamakta nasıl bir ilişkisi vardır ?
Yağ birikiminin temel nedeni vücudun başa çıkamadığı asidik atıkları, yağ küpleri içerisine depolayıp ileri bir vakitte; tahliye etmek üzere bel, basen ve karın bölgesinde depolamasıdır. Başta kan olmak üzere vücut sıvılarının alkali düzeyi yükseldikçe vücudumuz bu depolamaya ihtiyaç duymamakta, hatta yağ rezervini çözmektedir.
5. Alkali İyonize su fazla tüketilirse zararlı mıdır?
Son dönemde yapılan araştırmalar aşırı su tüketiminin hiponatremi sendromuna, yani sodyum kaybının olumsuz sonuçları olabileceğine işaret etmektedir. Öteden beri bilinen aşırı su tüketiminin elektrolit kaybını hızlandırdığı görüşü de geçerliliğini korumaktadır. Ancak Alkali İyonize suda durum biraz farklıdır. İyonize formda yoğun miktarda kalsiyum ve sodyum içeriği, bu tarz olumsuzlukların önüne geçmektedir. Normal sağlık standartlarında bir insanın günlük tüketmesi gereken su 2-2,5 litre civarındadır. Alkali İyonize Su tüketiyorsak bu ölçünün çok üzerine çıkabilmemiz mümkündür.
6. Cihazlarda bir çok seviye su biçimi tercihi var. Hangi seviyeyi tercih etmeliyiz?
Bu tercih, yaş, cinsiyet, genel sağlık durumu, su kaynağının niteliği gibi pek çok parametreye bağlıdır. Ancak ortalamasını alırsak Türkiye Su değerleri açısından 2. Seviyede içme suyu, 3. Seviyede kaynatılmış yemek ve kahve suyu uygun görünmektedir. İlaç kullanımı için Nötr su tercih edilmelidir.
7. Birinci segment ürün ne demektir?
- Alkali Su İyonizeri konusunda standartlar kesin hatlarla belirlenmiştir. Bir ürünün birinci segmentte yer alabilmesi için 3 ana niteliğe sahip olması gereklidir.
- Kullanılan plakalar platin titanyum olmalıdır. İridyum veya başka metal türlerinin platin ile kaplanması sonucu elde edilen plakalar hem yetersiz, hem de zararlıdır.
- Plaka yüzeylerinin toplamı; bir yüzeyde en az 250 santimetrekare ve mesh yapıda olmalıdır.
- İyonizasyon süreci mutlaka bilgisayar kontrollü olmalıdır.
8. Ürünleriniz 1. Segment ürünler midir?
Dünyada bu segmentte çok az marka vardır. Markamız bu kategoride yer almaktadır.
10. Hamileler ve çocuklar alkali su içebilir mi?
Alkali iyonize su, özellikle hamilelere ve çocuklara önerilmektedir. Hamilelikte, ceninin anneye ait kalsiyum kaynaklarını hızla tüketmesi sonucu asidoz adı verilen süreç başlar. Semptomik belirtisi yoğun mide bulantısı olan bu süreçle, kalsiyum zengini alkali su içerek başa çıkılabilir. Benzer şekilde çocuklarda gelişim dönemi alkali mineral açısından yoğun ihtiyaç oluşturur. İyonize formda alkali mineraller açısından zengin su tipi, gelişim döneminde olumlu katkılar oluşturacaktır.
11. Filtreleme ve iyonizasyon benzer işlevler midir?
Filtreleme cihazlarımızın alkali iyonize su üretmesi için gerekli olan ilk aşamadır. Bu noktasa ileri teknoloji biyolojik filtreleme teknikleri kullanılır. Ortaya çıkan ürün, iyonize su üretmenin temel yapı taşını oluşturur. Suya asıl değerini katan iyonizasyon sürecidir.
12. Alkali suyu depolayabilir miyiz?
Güneş ışınlarından korumak kaydıyla 48 saat bekletilebilir. Ancak unutulmamalıdır ki, Alkali İyonize Su aynı zamanda oksijen zenginidir ve geçen sürede alkali değerini kısmen korusa da, oksijen miktarı hızla azalmaktadır. Bu yüzden taze tüketimi önerilmektedir.
13. Alkali ya da asidik su nasıl oluşur?
İyonizasyon aşamasında plakalar elektronik sinyal yükleri itibarıyla anot ve katod görevi üstlenirler. Alkali mineraller katod yönünde, asidik mineraller anot yönünde toplanma eğilimindedirler. İki yönlendirmesi bulunan iyonizasyon üniteleri su tiplerini öngörülen alanlara taşırlar.
14. Alkali iyonize su kullanılan araç ve gereçlerde neden beyaz kalıntı bırakır ?
Bunun nedeni, alkali sudaki mineral hidroksitlerin, musluk suyundaki mineral karbonatlardan daha hidrofobik -suyu çözmesi daha zor- olmasıdır. Mineral hidroksitler daha hidrofobik olduklarından, mineral karbonatlardan daha hızlı sudan ayrılırlar, bu nedenle bardaklar ve pişirme kapları üzerinde daha hızlı oluşurlar.
FDA’nın mineral hidroksitler üzerindeki görüşü
Alkali iyonize sudaki mineral hidroksitler – kalsiyum hidroksit ve magnezyum hidroksit – sizin için iyidir. FDA’ya göre, hem kalsiyum hidroksit hem de magnezyum hidroksit, gıda ve takviyelerde besin olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Örneğin, bebek maması ve portakal suyunda kalsiyum hidroksit onları kalsiyum ile güçlendirmek için kullanılır. FDA, her ikisini de Genel Olarak Güvenli Olarak Tanınan (GRAS) veritabanında listeler.